📚 Stáhněte si naši WordPress příručku zdarma!
Stáhnout

Na co myslet při tvorbě webu?

Tvorba webových stránek je klíčovým krokem pro každého, kdo chce být viditelným v digitálním světě. Pokud si plánujete nechat vytvořit web, je zde několik aspektů, na které je třeba myslet.

Potřebujete vůbec web?

A pokud ano, v jakém rozsahu? Než se pustíte do tvorby webu, zamyslete se nad touto otázkou. Přes web můžete prodávat své služby, ale také může sloužit pouze jako vizitka vaší firmy. Například kavárně může stačit jednostránkový web s otevírací dobou, kontaktem, ceníkem a fotografiemi. Naopak větší firmy mohou potřebovat komplexnější webová řešení.

Popřemýšlejte proto nad tím, proč chcete web a co od něj očekáváte. V ideálním případě by se měla těmito otázkami zabývat i agentura, u které si web necháváte vyhotovit. Automaticky se vrhnout do tvorby webu bez hloubějšího zamyšlení není dobrá strategie.

Tvorba webu je o spolupráci.

Tvorba webu se s trochou nadsázky podobá stavbě domu. Architektovi neřeknete pouze to, že chcete dům, ale své potřeby a přání s ním konzultujete. Nejinak je tomu v případě webových stránek. Při vývoji je potřeba aktivně spolupracovat s designérem a vývojářem. Měli byste být ochotni průběžně poskytovat zpětnou vazbu a potřebné materiály jako jsou fotografie, popisy služeb atd.

V případě, že tak neučiníte existují dva pravděpodobné scénáře.

  1. Web se vám bude líbit, ale nebude odpovídat potřebám vašeho podnikání.
  2. Web se vám nebude líbit a budete po agentuře chtít, ať ho celý předělá. Celý proces se tak protáhne a dost možná i prodraží.

Oba scénáře jsou špatné. Připravte se tedy na to, že tvorba webu je proces, kterému musíte věnovat určitý čas a energii.

O web je nutné se průběžně starat.

Horší vizitkou firmy než žádný web je zanedbaný web.

Informace uváděné na webu musí být aktuální. Je důležité pravidelně aktualizovat otevírací dobu, popisy a ceny služeb nebo kontaktní informace.

Pro získání většího zájmu návštěvníků je dobré pravidelně publikovat novinky, fotky či jiný obsah, který souvisí s vaší činností.

Při tvorbě webu tedy počítejte s tím, že čas od času budete muset web obohatit o nový obsah.

Tvorba webu je investice, která se může mnohonásobně vrátit, pokud je provedena správně. Klíčem k úspěchu je důkladné plánování, aktivní spolupráce s vývojáři a pravidelná péče o obsah webu. Pamatujte, že kvalitní web může být silným nástrojem pro růst vašeho podnikání a zlepšení komunikace s vašimi zákazníky. Věnujte proto tomuto procesu dostatečnou pozornost a úsilí, aby váš web skutečně odrážel hodnoty a cíle vaší firmy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Naše partnerské nabídky

Mailhosting

Sleva 50 %

Nechte vaše podnikání vyniknout s e-mailovou adresou na vlastní doméně s mailhostingem od WEDOS!
MH242CVLGM

Hosting NoLimit

Sleva 60 %

Nejprodávanější webhosting v Česku. Ideální pro WordPress, e-shopy a další CMS.
WN242FLD9L

Domény

Sleva 50 %

Zaujaly vás netradiční domény? Využijte náš kupón s 50% slevou. Jedná se o .eu, .online, .store, .tech, .site, .website, .space a .fun
DM242P1HXT

VPS SSD

Sleva 25 %

Chcete provozovat náročnější weby nebo vlastní aplikace? Zařiďte si virtuální privátní server s SSD disky!
VD2424LGAW

VPS ON

Sleva 33 %

Vytvořte si server s parametry přesně podle vašich potřeb! S VPS ON platíte jen za to, co potřebujete!
VN242DUO8J

WEDOS Disk

Sleva 25 %

Potřebujete ukládat velké množství dat? Nízkonákladové řešení pro zálohování a přenos dat.
WD242THWOS

WEDOS CD

Sleva 25 %

Cloudové řešení pro firmy i domácnosti. Synchronizace a sdílení souborů a mnoho dalšího!
CD242HHIGV

Poptejte doménu a hosting

Jelikož jsou naše služby na míru, po odeslání Vaši poptávku po odeslání individuálně zhodnotíme a pošleme více informací.

Odebírejte novinky z digitálu!

Přihlášením k odběru souhlasíte se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně osobních údajů.